СБУ провела обшуки в представників компаній, підконтрольних нардепу Столару

Читать на русском
СБУ провели обшуки у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному з депутатів парламенту від забороненої партії «ОПЗЖ».

СБУ провели обшуки у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному з депутатів парламенту від забороненої партії ОПЗЖ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в середу, 1 лютого.

За інформацією журналіста «Слово і діло», мова йде про народного депутата від фракції «Опозиційна платформа ‒ За життя» Вадима Столара.

На переконання слідства, ці комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян рф та рб, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США.

«Наразі дії СБУ спрямовані на ліквідацією всіх протиправних схем та каналів легалізації фінансових активів, які застосовували зловмисники. Зокрема, мова йде і про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що задають шкоди державній безпеці», - зазначають в СБУ.

Щоб отримати додаткові докази злочинної діяльності, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Слідчі дії співробітники СБУ проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло неточності у декларації народного депутата від фракції «Опозиційна платформа ‒ За життя» Вадима Столара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: