Затримано заступника голови Одеської ОВА: обіцяв за хабар «відмазати» підлеглого від в'язниці

Читать на русском
Заступника голови Одеської ОВА затримали. За даними правоохоронців, він пропонував своєму підлеглому допомогу в уникненні кримінальної відповідальності.
Фото: СБУ

Правоохоронці затримали заступника голови Одеської обласної військової адміністрації. Він обіцяв за 35 тисяч доларів «відмазати» підлеглого від в'язниці.

Про це повідомляє СБУ.

За даними «Слово і діло», може йтися про Олега Муратова.

Викриття на хабарах: який запобіжний захід обирали підозрюванимКого з високопосадовців (і не тільки) викривали на хабарі і який запобіжний захід визначав суд – на інфографіці.

«Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна. За 35 тис. дол. він обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України», – розповіли у СБУ.

Правоохоронці задокументували факт передачі «авансу» у розмірі 27 тисяч доларів, та затримали чиновника у будівлі обласної адміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водієві.

Під час обшуків на місцях проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили: понад 45 тисяч доларів, понад 21 тисячу євро, золоті злитки та монети.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене особливо великих розмірах); ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Нагадаємо, у грудні НАБУ та САП повідомили про підозру трьом заступникам міського голови Одеси Геннадію Труханову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: