Обшуки у Коломойського: СБУ виявила масштабну схему присвоєння 40 млрд гривень

Читать на русском
Виявлено масштабні схеми присвоєння 40 млрд. гривень колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти. Коломойському повідомлено про підозру.
фото СБУ

Служба безпеки підтвердила обшуки вдома в олігарха Ігоря Коломойського. Вони пройшли в рамках розслідування махінацій в «Укртатнафті» та «Укрнафті». Топ-менеджменту цих двох компаній повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 1 лютого.

Указ про позбавлення Коломойського громадянства України можуть не опублікувати: Данілов пояснив причинуДанілов нагадав про деякі особливості указів президента, які стосуються громадянства України, а також зазначив, що не може сказати, чи будуть укази опубліковані

«Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд. гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта». Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом», - сказано в повідомленні.

СБУ спільно з Бюро економічної безпеки 1 лютого провела низку обшуків: за місцем проживання фактичних власників та топ-менеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять ці компанії, а також на адреси ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.

«У рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів», - розповіли у СБУ.

За даними слідства, махінації проверталися на користь фактичних власників та бенефіціарів компаній.

За результатами слідчих дій топменеджменту ПАТ «Укртатнафта» оголошено про підозри у вчинені кримінальних правопорушень.

Зазначимо, ПАТ «Укрнафта» є найбільшою нафтовидобувною компанією України, а ПАТ «Укртатнафта» – нафтопереробною.

Нагадаємо, вранці 1 лютого СБУ та БЕБ прийшли додому до Коломойського з обшуками.

У вересні вдома у Коломойського вже проходили обшуки, до нього приходили детективи НАБУ Обшук стосувався справи про заволодіння майном та коштами компанії «Укрнафта» майже на 13 млрд. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: