Окупанти наступають на чотирьох напрямках та ведуть розвідку на інших – Генштаб

Читать на русском
Росіяни, незважаючи на втрати, намагаються наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Також вони ведуть розвідку та готують наступ на інших напрямках.

Російські війська, незважаючи на великі втрати, продовжують спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Також окупанти активно ведуть розвідку, на окремих напрямках готуються до наступу.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Українські військові минулої доби відбили атаки в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Спірне, Білогорівка, Васюківка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут і Кліщіївка Донецької області.

Окупанти завдали 6 ракетних ударів, 4 з яких по цивільній інфраструктурі населених пунктів Слов'янськ, Краматорськ та Дружківка Донецької області, а також 4 авіаційні удари. Здійснили 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Буданов прогнозує «спекотні» бойові дії в Україні у березніКирило Буданов заявив, що навесні Україна планує серйозний наступ. За його словами, найспекотніші бої будуть у березні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

На цих, а також Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах під ворожий вогонь потрапили райони десятків населених пунктів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили противника та склад паливно-мастильних матеріалів.

«У одному з підрозділів окупантів, що діє у Луганській області, станом на 9 січня завершились тримісячні контракти. Через це, близько 300 військовослужбовців цього формування не отримують грошове забезпечення. До того ж, вони не можуть звільнитись з військової служби через оголошену мобілізацію», – розповіли в Генштабі.

На окупованій території Донецької області росіяни продовжують насаджувати свої паспорти громадянам України. Так, у Горлівці продовжуються примусові заходи щодо отримання водіями нових посвідчень за російським стандартом, що за відсутності паспорта рф неможливо. Працівникам транспортних підприємств загарбники визначили термін до 1 травня 2023 року. Тих, хто не виконає вимог, звільнятимуть.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готується до серйозної ескалації з боку росії – можливо, навіть у найближчі два-три тижні. Він також назвав можливі напрями наступу рф.

У розвідці наголосили, що Україна зараз перебуває напередодні дуже активної фази війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: