На Заході сумніваються у стратегічному успіху можливого російського наступу навесні – CNN

Читать на русском
На Заході вважають, що росія навряд чи досягне стратегічного успіху в потенційному наступі навесні. Її можливість змінити хід війни зараз обмежена.

Росія навряд чи досягне стратегічного успіху в потенційному наступі на Україну цієї весни. Проблема у нестачі сил, обладнання та матеріально-технічного забезпечення.

Про це повідомляє CNN із посиланням на неназваних західних офіційних осіб.

За їхніми словами, ці проблеми можуть не стати перешкодою для росії, щоб спробувати розпочати наступ, але її «можливість змінити хід конфлікту в даний момент обмежена».

Впевнений, що програти не може: путін планує новий наступ до весни та готовий до великих втрат – BloombergПутін готує новий наступ в Україні у лютому-березні. Він вважає, що переважаючі сили та готовність росії прийняти найбільші з часів Другої світової війни втрати, дозволять перемогти.

«Малоймовірно, щоб сотні тисяч мобілізованих резервістів були сформовані в згуртовані формування, здатні до великих наступальних, маневрених дій», – пояснили чиновники.

Крім того, на Заході сумніваються, що росія використовуватиме територію Білорусі для початку наступу найближчими місяцями: «Ми бачимо російські війська у Білорусі. Ми не бачимо, щоб вони були розгорнуті на кордоні, і наразі вони не мають таких можливостей у галузі логістики, щоб загрожувати Києву».

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія протягом наступних шести місяців готується до рішучих стратегічних дій, щоб повернути собі ініціативу на полі бою.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готується до серйозної ескалації з боку росії – можливо навіть у найближчі два-три тижні. Він також назвав можливі напрями наступу рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: