Крим є визначальним майданчиком на цій війні – генерал США

Читать на русском
Україна ніколи не буде в безпеці і не зможе відновити свою економіку, поки росія зберігає контроль над Кримом, заявив Бен Годжес.

На думку колишнього командувача військ США в Європі генерала Бена Годжеса, битва за Крим стане ключовою у війні росії проти України.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Insider.

«Визначальним майданчиком у цій війні є Крим. Уряд України розуміє, що не може погодитися на збереження росією контролю над Кримом. Україна не буде в безпеці й не матиме змоги відбудувати свою економіку, поки Росія зберігає Крим», — йдеться в повідомленні.

Він переконаний, що в найближчі кілька місяців Україна створюватиме умови для можливого звільнення півострова.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

Генерал заявив, що півострів потрібно буде ізолювати від рф. Для цього необхідно зруйнувати Кримський міст. Тільки так можна буде звільнити Крим.

Ходжес зазначив, що українській армії необхідно отримати від союзників танки і високоточну далекобійну зброю, щоб вигнати російські війська з Криму. При цьому він розкритикував адміністрацію президента США Джо Байдена за небажання надавати її Україні.

Раніше Бен Годжес заявляв, що Україна може звільнити Крим до осені.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявляв, що Україна поверне Крим за допомогою військової сили та дипломатії.

Володимир Зеленський заявляв, що підтримає звільнення Криму невійськовим шляхом, якщо такий спосіб існує.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: