Будь-яка спроба наступу на Харківщину буде відбита – Синєгубов

Читать на русском
Харківська область не припиняє укріплюватися. Адже тут відстань до кордону з країною-агресором вимірюється кілометрами.
Олег СинєгубовХарківська ОВА

Можливий наступ російських військ на Харківщині не стане несподіванкою. Тому область не припиняє укріплюватися.

Про це повідомив голова харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

«Збільшення військової присутності росіян на Харківщині наразі немає. Наші військові постійно зміцнюють свої позиції та готові до всіх можливих сценаріїв. Будь-яка спроба наступу буде відбита», – наголосив Олег Синєгубов.

Також він зазначив, що ворог продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти області. Зокрема Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічну та інші.

«Ворог обстрілює хаотично приватний житловий фонд, багатоповерхівки, лікарні. Щодо військової присутності, то наразі ми не спостерігаємо її збільшення, однак ми готові, оскільки ворог все ж може провести оперативно та швидко якісь маневри. Якщо буде наступ або спроба такого наступу, він не має стати для нас неочікуваним», – розповів він в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За словами очільника Харківської ОВА, продовжується укріплення обороноздатності області на півночі, північно-східному напрямку, фактично по всій лінії державного кордону із агресором.

«Ми посилюємо фортифікаційні споруди, обладнання для того, щоб у ворога не було жодного шансу відбити втрачені позиції», – зазначив Синєгубов.

Також він нагадав, що надається уся можлива допомогу, в тому числі і тимчасове житло, усім цивільним, які мають бажання евакуюватися з населених пунктів, де тривають ворожі обстріли.

Нагадаємо, війська рф вдарили по Вовчанську на Харківщині, загинула людина.

Крім того, росіяни завдали удару по житловому 4-поверховому будинку в Харкові – загинула жінка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: