США відправили першу партію БМП Bradley в Україну: командування повідомило деталі

Читать на русском
Партія у понад 60 Bradley вирушила від берегів Північного Чарльстона (Південна Кароліна) в Україну.
фото: DoD US

Транспортне командування США відправило першу партію бойових машин піхоти Bradley в Україну в межах військової допомоги з боку Сполучених Штатів.

Про це повідомили в Пентагоні.

У повідомленні йдеться, що партія у понад 60 Bradley вирушила від берегів Північного Чарльстона (Південна Кароліна) в Україну.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

Відправлені Bradley «забезпечать українським силам додаткові наступальні та оборонні можливості для захисту своїх кордонів від незаконного вторгнення росії».

При цьому, в оборонному відомстві США підкреслили, що на додаток до великого пакета допомоги Україні у сфері безпеки, який передбачає також постачання додаткових засобів ППО і бронетехніки, багато країн оголосили про значну підтримку ЗСУ. Він включає системи Patriot від Німеччини й Нідерландів. Крім того, Канада оголосила про надання зенітно-ракетних комплексів, а Британія – про постачання танків Challenger 2.

Нагадаємо, що Сполучені Штати виділили Україні новий масштабний пакет військової допомоги, обсяг якого становитиме 2,5 мільярда доларів. У рамках поточного траншу Вашингтон передасть Києву, зокрема, 59 БМП Bradley та 90 броньованих машин Stryker, а також зенітні ракетні комплекси NASAMS та системи протиповітряної оборони Avenger.

Зазначимо, учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти та їх аргументи визнали вагомими.

Раніше у Пентагоні пояснили, чому передача танків Abrams Україні зараз не має сенсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: