Одна з країн ЄС готова відмовитись від німецьких БМП Marder на користь України – ЗМІ

Читать на русском
Влада країни заявила, що готова почекати з постачанням німецьких БМП, якщо Берлін планує спочатку відправити їх Києву.
Rheinmetall

У рамках «кільцевого обміну» технікою Німеччина пообіцяла поставити Греції 40 сучасних БМП Marder, щоб та, у свою чергу, передала Україні бойові машини піхоти старішого зразка.

Про це повідомляє видання BILD.

Згідно з інформацією видання, таку ж кількість бронетранспортерів Marder Берлін зобов'язався поставити до кінця березня й Україні. При цьому донедавна міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт категорично виключала передачу БМП із запасів Бундесверу, посилаючись на те, що вони потрібні самій Німеччині.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Зазначено також, що відповідно до контракту, збройовий концерн Rheinmetall має відправити БМП Marder до Греції, а не до України. Тому виникає питання, чи зможе Німеччина організувати постачання машин до двох країн одразу

Як повідомляється, влада країни заявила, що готова почекати з постачанням німецьких БМП, якщо Берлін планує спочатку відправити їх Києву. Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос пояснив, що у рамках «кільцевого обміну» технікою з Німеччиною Греція передала Україні навіть більше машин, ніж було обумовлено умовами контракту - 20 замість 14.

При цьому, за словами очільник Міноборони, наразі Греція може відмовитися від німецьких БМП на користь України, оскільки від початку війни Греція зайняла «чітку позицію щодо допомоги українському народу».

Нагадаємо, що Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder і батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джо Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца.

Раніше ми повідомляли, що відповідно до домовленостей Німеччини та США до 40 бойових машин піхоти Marder Україна отримає від Німеччини до кінця березня 2023 року.

Уряд Німеччини повідомив, що в Україну передадуть додаткові САУ, а також пікапи і протидронні датчики та засоби перешкод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: