Німецький концерн Rheinmetall готовий поставити Україні до півсотні танків – ЗМІ

Читать на русском
Німецький оборонний концерн готовий поставити Україні партію танків Leopard 1, якщо уряд надасть зелене світло. Перші танки можуть бути в Україні за шість тижнів.
handelsblatt.com

Німецький оборонний концерн Rheinmetall готовий поставити Україні партію (до 50 штук) танків Leopard 1, що були у використанні.

Про це повідомляє німецька газета Handelsblatt із посиланням на генерального директора групи.

Німеччина відмовилася постачати Україні бронетранспортери – ЗМІДо міністра оборони Крістіні Ламбрехт надійшов запит української влади на 100 БТРів Marder. Прохання України фактично відразу було відхилено.

Гендиректор Армін Паппергер заявив, що Rheinmetall може поставити перші танки через шість тижнів, а решту протягом наступних трьох місяців через свою дочірню компанію Rheinmetall Italia, якщо вона отримає зелене світло від уряду Німеччини.

Паппергер зазначив, що українським військовим знадобиться лише кілька днів, щоб навчитися користуватися танками Leopard 1.

Видання пише, що політики з коаліційного уряду Німеччини «відкриті» для можливого постачання танків Leopard.

Нагадаємо, раніше видання Politico писало про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц затягує ухвалення остаточного рішення щодо надання Україні танків для протистояння у війні з росією, незважаючи на тиск з боку партнерів із коаліції.

Сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Україні потрібно поставити важке озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: