У Білому домі не підтверджують заяви росії про знищення HIMARS в Україні

Читать на русском
Білий дім не може підтвердити заяви росії про нібито знищення систем HIMARS в Україні, заявив Джон Кірбі.
foxnews.com

Білий дім не має підтвердження заяв Москви про те, що російські військові в Україні знищили артилерійську систему HIMARS.

Про це на брифінгу сказав радник із національної безпеки Джон Кірбі, передає The Hill.

«Я бачив заяви росії про те, що вони завдали удару по системі HIMARS, і у відповідь на це ми не маємо інформації, яка підтверджує це повідомлення», – сказав Кірбі.

Скільки HIMARS «знищено» за версією російської пропаганди та скільки їх насправді у ЗСУЗа версією російської пропаганди знищено понад 50 американських установок HIMARS. Проте на озброєння України загалом передали 20.

Він додав, що росіяни вже звітували про «знищення» HIMARS і це може бути частиною їхньої дезінформаційної кампанії.

«Росія — це та, хто обрушила насильство на український народ у масштабах, які є історичними та безпрецедентними. І ми надаємо та продовжуватимемо надавати їм ті види систем та допомогу, які їм необхідні для самозахисту», – підтвердив Кірбі.

Нагадаємо, після удару ЗСУ по місцю дислокації російських військових у Макіївці, у міноборони рф заявили, що «вогнем у відповідь знищили пускову установку HIMARS, з якої було завдано удару».

Росія почала розганяти фейки про знищення HIMARS вже за тиждень після того, як перші РСЗВ передали Україні. «Слово і діло» підрахувало, скільки HIMARS «знищено» за версією міноборони рф і скільки їх насправді в України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: