У Rheinmetall почали ремонт перших тридцяти Marder для кругових постачань Україні

Читать на русском
Кругові постачання означають, що БМП будуть передані третім країнам, які, своєю чергою, передадуть Україні радянське озброєння, що залишилося у них
БМП MarderRheinmetall

Німецька корпорація Rheinmetall, яка є виробником бойових машин піхоти Marder, приступила до ремонту і модернізації перших тридцяти БМП, які призначені для підтримки України в рамках кругових поставок.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Представник компанії підтвердив, що перші 30 машин вже ремонтуються, і скоро будуть готові до передачі. Всього, за його словами, компанія може досить легко і швидко ввести в дію до 100 таких БМП. З іншими доведеться важче.

«Рамштайн-4»: названо дату нової зустрічі по УкраїніНаступна зустріч Контактної групи з оборони України, відома як формат Рамштайн, відбудеться 20 липня.

Передбачається, що БМП Marder 1A3, випущені в 1970-1980 роках, будуть передаватися іншим країнам. Ці країни, своєю чергою, передадуть Україні наявне у них Радянське озброєння. Крім БМП, компанія готова передати 88 танків Leopard 1 старих модифікацій. Глава компанії Армін Паппергер впевнений, що вже найближчим часом Берлін погодить ці угоди.

Замість старих БМП Бундесвер отримає 111 БТР Puma, про замовлення яких 13 липня було прийнято рішення.

Нагадаємо, що Греція готова передати Україні анонсоване раніше озброєння, в тому числі понад 100 одиниць БМП-1А1, однак тільки після того, як Німеччина передасть Греції обіцяну раніше заміну для техніки.

Однак у Міністерстві оборони Греції піддали різкій критиці німецьку схему переозброєння грецької армії; грецька армія хоче якомога швидше отримати обіцяні їй модернізовані та відремонтовані німецькі БМП Marder, а Німеччина затягує поставки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: