Антикорупційний суд знову продовжив обов'язки екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків у межах кримінального провадження.
Микола Мартиненко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Його підозрюють в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Таке рішення 17 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Миколу Мартиненка – ред.), у кримінальному провадженні № 52022000000000258 від 12.09.2022 - задовольнити. Продовжити щодо підозрюваного (Миколи Мартиненка – ред.) строк дії покладених на нього обов'язків на 2 місяці - до 17 березня 2023 року включно, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави», – йдеться в рішенні.

Мартиненко зобов'язаний прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з чотирма особами щодо обставин цього кримінального провадження та не відлучатися за межі України без дозволу.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: