Виробництво електроенергії зросло, але в областях діють ліміти – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні 24 січня виробництво енергії трохи збільшилося, але дефіцит потужності залишається суттєвим.

В Україні 24 січня споживання електроенергії зберігається на понеділковому рівні. Виробництво трохи збільшилося, але дефіцит потужності залишається суттєвим.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго» у вівторок, 24 січня.

Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь МіненергоГрафіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

Як зазначається, виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання. Тому до всіх обленерго доведено ліміти споживання, що діють протягом доби. Перевищення лімітів призводить до ризику створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх запобігання використовуються аварійні відключення.

В Укренерго зазначили, що завдяки відновленню лінії 330 кВ збільшилася надійність видачі потужності однієї з електростанцій на південному сході країни.

Нагадаємо, вранці 23 січня аварійні відключення світла запровадили у п'ятьох областях – у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській.

Раніше троє обленерго оштрафували за порушення графіків відключення світла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: