В Yasno пояснили, чому в Києві почали вимикати світло вночі

Читать на русском
Через планові ремонти деяких генераційних об'єктів нестачу електроенергії намагаються балансувати за допомогою ГЕС. Але вони, у свою чергу, не можуть працювати цілодобово.

Через планові ремонти деяких генераційних об'єктів нестачу електроенергії намагаються балансувати за допомогою ГЕС. Але вони, у свою чергу, не можуть працювати цілодобово.

Про це повідомляє гендиректор Yasno Сергій Коваленко в Facebook.

За його словами, ситуація в енергосистемі та сприйняттям змін киянами залишається складною.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

Коваленко пояснив, що генерація вже давно не дорівнює потребам електроенергії. За його словами, погода робить так, що мешканці столиці більше користуються електроприладами та дістають обігрівачі. Це надто навантажує систему та збільшує дефіцит.

До того ж деякі генераційні об'єкти пішли на планові ремонти.

«Я знаю, ви зараз уголос питаєте, чому у такий складний час генерацію відправляють на капремонти. Відповідь у тому, що без ремонтів вони просто вийдуть з ладу, і приведення їх до тями буде складним і дуже довгим. Такі ж капремонти відбувалися й до війни, тільки система мала великі можливості, щоб відключення відбувалися непомітно», - зазначив Коваленко.

Так, нестачу генерації намагаються балансувати за допомогою ГЕС. Саме за цим і криється відповідь на запитання, чому почали вимикати електроенергію вночі.

«Бо ресурс гідроелектростанцій є вичерпним, вони не можуть працювати 24/7. Саме вночі ГЕС набираються», - написав він.

Крім того, гендиректор Yasno зазначив, що через стан мереж та генерацію зараз на Київ дають приблизно 60% необхідних обсягів. Із цього доступного обсягу близько 40% йде на об'єкти критичної інфраструктури, а залишок розподілять серед мешканців.

«Виходить так, що споживання зараз дуже нерівномірне протягом доби, обсяг дефіциту коливається. Якщо обідньої пори електроенергії вистачає в межах сірих зон графіків, то ввечері, коли всі приходять додому, споживання виходить за обмеження і сірі зони відключаються повністю», - написав Коваленко.

Зазначимо, в Україні станом на ранок 11 січня зросло споживання електроенергії через суттєве зниження температури на сході та в центрі країни.

Також стало відомо про те, що в Києві електроенергію відключатимуть і в сірих зонах графіка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: