Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь Міненерго

Читать на русском
Графіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

Графіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

За його словами, працівники енергетичної інфраструктури роблять усе можливе, щоб графіки відключення електроенергії були контрольованими. Однак через «значні пошкодження як генерації, так і систем передачі електроенергії» відключення відбуватимуться до кінця опалювального сезону.

«Основна наша мета – зробити, щоб відключення були плановими та прогнозованими, щоб споживачі чітко розуміли, коли буде відключено електроенергію, а оператори систем розподілу – дотримувалися графіків відключень», – сказав Галущенко.

Він також зазначив, що його відомство має низку рішень для подальшої безпеки як енергооб'єктів, так і технічного балансування системи.

Раніше в «Укренерго» розповіли про ситуацію в енергосистемі після нічної атаки дронів-камікадзе.

Нагадаємо, генсек ОБСЄ заявила, що не може бути виправдання обстрілам рф української інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: