У п'яти областях з ранку вже застосували екстрені відключення світла

Читать на русском
В Україні зріс дефіцит потужності споживання енергії. Це пов'язано з початком робочого тижня та зниженням температури.

В Україні 23 січня виріс дефіцит потужності споживання енергії. Це пов'язано з початком робочого тижня і поступовим зниженням температури. У п'ятьох областях вже діють аварійні відключення світла.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго у понеділок, 23 січня.

Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням військових ризиків – ГалущенкоПри відновленні енергетики Україна враховуватиме всі мілітарні ризики для системи. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

«Усім обленерго доведено ліміти споживання на добу...Вже вранці ліміти перевищено у п'яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській. Там використовуються аварійні відключення, які можливі також в інших областях», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, уражених атаками російських агресорів. Минулої доби вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на південному сході України.

Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак та 14 ударів БПЛА по енергооб'єктах. На повне відновлення системи потрібно від року до півтора року.

Відключатимуть світло за графіком і після зими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: