Галущенко розповів, чи імпортує зараз Україна електроенергію

Читать на русском
Міненерго розраховує на збільшення імпорту електроенергії з Європи, що з початку року вже йде до України, але невеликими обсягами.
mev.gov.ua

Невеликий імпорт електроенергії із Європи йде в Україну вже з 1 січня. Міністерство енергетики розраховує на збільшення імпорту.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Києві у середу, 11 січня, пише Інтерфакс-Україна.

Як змінювались експорт та імпорт електроенергії в Україні з 2014 рокуЯкими були загальні обсяги експорту та імпорту електроенергії в Україні з 2014 року, дивіться на інфографіці.

«Наразі імпорт невеликий, але він йде з 1 січня. Більше того, ми зробили можливість для підприємств закуповувати, і це відповідно впливатиме на постачання та їхнє можливе обмеження у постачаннях», – сказав він.

Коментуючи можливі обсяги експорту, глава Міненерго зазначив, що вони залежатимуть від ситуації з ремонтами та входження в роботу енергосистеми блоків найближчими днями.

«Багато залежатиме від майбутніх обстрілів енергосистеми, які пошкодження будуть, але, безумовно, на імпорт ми також розраховуємо», – додав Галущенко.

За його словами, питанням імпорту сьогодні займаються багато трейдерів – не лише державний «ЕКУ», а й приватні «ЕРУ», група ДПЕК.

Нагадаємо, у листопаді в Україні провели тест імпорту електроенергії з Європи.

Герман Галущенко повідомляв, що Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням воєнних ризиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: