ЗСУ відбили атаки окупантів у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях – Генштаб

Читать на русском
Українські військові відбили атаки у районі двох населених пунктів на Запоріжжі та в районі 14 населених пунктів на Донбасі.
AP Photo

Сили оборони України відбили атаки російської армії у районах населених пунктів Новоселівське і Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Краснополівка, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Диліївка, Водяне, Мар’їнка, Побєда, Новосілка Донецької області та Мала Токмачка і Степове на Запоріжжі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Окупанти основні зусилля зосереджують на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямах. На Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському та Херсонському – обороняються.

За добу рф завдала 9 ракетних і 23 авіаційних удари і здійснила понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. У той же час, під виглядом спільних з Білоруссю навчань, росія нарощує авіаційне угруповання.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах під ворожий вогонь потрапили райони десятків населених пунктів.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження ворога та 7 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також наші воїни знищили три безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 6 пунктів управління, 8 районів зосередження ворога та боєприпасів окупантів.

У Генштабі повідомили, що росія готується до прихованої мобілізації на тимчасово окупованих територіях Криму. Зокрема, у Севастополі почали викликати у військкомати IT-фахівців, фінансових працівників та інших фахівців, які мали броню від мобілізації.

Крім того, ворог продовжує використовувати мережу громадських закладів охорони здоров'я на тимчасово окупованій території для лікування своїх поранених військових. У Новопскові Луганської області у приміщенні місцевого пологового будинку окупанти розгорнули «польовий госпіталь», де лікують понад 300 військовослужбовців та «вагнерівців».

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія протягом наступних шести місяців готується до рішучих стратегічних дій, щоб повернути собі ініціативу на полі бою.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що рф намагається підготувати реванш на тлі низки провалів на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: