Кабмін звільнив заступника міністра Лозинського, якого затримало НАБУ

Читать на русском
Василя Лозинського звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

У неділю, 22 січня Василя Лозинського, якого напередодні впіймали на хабарі, звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

«Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури», - написав Кубраков.

Він повідомляє, що вже дав доручення команді Міністерства розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегіону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги.

«При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої», - додав він.

Найбільші хабарі: хто брав, за що давали та чим закінчилися кримінальні справиНе тільки Холодницькому та Ситнику пропонували мільйонні хабарі. За які вигоди високопосадовців намагались випробовувати великими грошима? Хто взяв, а хто не спокусився?

Варто зазначити, що сьогодні за ініціативи прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося позачергове засідання уряду, під час якого і було ухвалено рішення про звільнення Лозинського.

«Уряд ухвалив проект розпорядження про звільнення Лозинського Василя Мироновича з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України відповідно до абзацу першого частини другої статті 9 ЗУ «Про центральні органи виконавчої влади», - йдеться в повідомленні урядового порталу.

Нагадаємо, що раніше «Слово і діло» з посиланням на власні джерела повідомило про затримання Василя Лозинського.

Пізніше Мінінфраструктури підтвердило затримання і пообіцяло звільнити чиновника.

А згодом НАБУ підтвердило затримання Лозинського на отриманні хабаря в 400 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: