Наживався на генераторах: у НАБУ розповіли деталі затримання Лозинського

Читать на русском
НАБУ підтвердило затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського на отриманні хабаря в 400 тисяч доларів.
minregion.gov.ua

НАБУ підтвердило затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського на отриманні хабаря в 400 тисяч доларів.

Про деталі шахрайської схеми розповіли на сайті відомства.

Детективи затримали Лозинського під час отримання 400 тис. дол. хабаря за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Відомо, що ще влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд гривень на відновлення об‘єктів критичної інфраструктури та забезпечення населення взимку світлом, теплом і водопостачанням. Проте низка посадових осіб вирішили привласнити частину державних коштів.

Найбільші хабарі: хто брав, за що давали та чим закінчилися кримінальні справиНе тільки Холодницькому та Ситнику пропонували мільйонні хабарі. За які вигоди високопосадовців намагались випробовувати великими грошима? Хто взяв, а хто не спокусився?

Чиновники для цього вигадали аферу, за якою уклали договори з підприємцями за завищеними цінами. Бізнес своєю чергою мав передати посадовцям за нібито перемогу у тендерах 280 млн гривень. Ці кошти становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг.

В операції з викриття шахрайської схеми взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Проведено низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. Проти заступника міністра відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до афери.

Раніше «Слово і діло» з посиланням на власні джерела повідомило про затримання Василя Лозинського.

Пізніше Мінінфраструктури підтвердило затримання і пообіцяло звільнити чиновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: