Хабар посадовцю поліції Сумщини: двом підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 березня строк дії обов'язків, покладених на заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва. Їх підозрюють у хабарництві.

Такі рішення 12 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відпустив під 744 300 грн застави адвоката Євгена Руднєва. На нього також поклали низку обов'язків. прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території м. Суми без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру.

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження строку дії обов'язків підозрюваному (Євгену Руднєву – ред.), подане у межах кримінального провадження № 52022000000000310 від 14.10.2022 - задовольнити. Продовжити щодо підозрюваного (Євгена Руднєва – ред.) строк дії покладених на нього обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці - до 12 березня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд до 12 березня продовжив обов'язків посадовця СУ ГУ НП Сумщини Шевченка, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі міста Суми без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин, викладених у письмовому повідомлення про підозру зі свідками, а також з іншим підозрюваним та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: