НАБУ завершило розслідувати справу екснардепа ОПЗЖ Долженкова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрити матеріали розслідування стороні захисту колишнього члена парламенту.
Олександр Долженков

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою колишнього народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Олександра Долженкова в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«19 січня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата VIII скликання, який обґрунтовано підозрюється у незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за житло, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. На сьогодні детективам НАБУ надано доручення про відкриття матеріалів стороні захисту», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Долженкова.

Нагадаємо, за версією слідства, Долженков з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд справи екснардепа Андрія Левуса, якого раніше виправдали від зловживань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: