Справа Мартиненка: апеляція ВАКС скасувала арешт половини готівки

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для скасування арешту з половину готівкових коштів колишнього голови парламентського комітету.
Микола Мартиненко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала арешт 785 тисяч доларів та 650 тисяч грн, які вилучили під час обшуку в квартирі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Таке рішення 21 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС наклав арешт на 1,57 млн дол. і 1,3 млн грн готівкою екснардепа Мартиненка. Проте адвокат політика подав скаргу, в якій просив скасувати арешт грошей. Судді вирішили зняти арешт з половини готівки, оскільки вона належить подружжю, а не окремо Мартиненку.

«Апеляційну скаргу захисника задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 22 серпня 2022 року про арешт вилучених 29.07.2022 під час обшуку у квартирі 1 570 000 доларів та 1 300 000 грн скасувати щодо накладення арешту на 1/2 частину вказаних коштів та постановити нову, якою відмовити у задоволенні клопотання детектива про їх арешт. Грошові кошти у сумі 785 000 доларів та 650 000 грн, з яких знято арешт, повернути подружжю», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні. Наразі слідство у справі завершено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: