Окупанти не мають повного контролю над Соледаром та Бахмутом – розвідка

Читать на русском
Останніми днями росія розвинула наступ на цих напрямках, але це обійшлося їй дуже дорого, оскільки позиції ЗСУ фактично закидують тілами.
Ілюстративне фотоReuters

Згідно з даними американської розвідки російська окупаційна армія не має повного контролю над Бахмутом та Соледаром на Донбасі. Відомо, що там досі точаться важкі бої.

Про це повідомляє представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Станом на сьогоднішній ранок ми не оцінюємо, що вони фактично заволоділи обома містами в односторонньому порядку», - сказав Кірбі.

Екскомандир «вагнерівців» втік з рф та планує дати покази проти ПВК – подробиціВін звернувся до норвезьких правоохоронних органів й попросив політичний притулок. Колишній командир окупантів готовий давати покази проти Пригожина.

За його словами, останніми днями росія розвинула наступ на цих напрямках, але це обійшлося їй дуже дорого, оскільки позиції ЗСУ фактично закидують тілами. Кірбі також наголосив, що основні зусилля по наступу на ці міста керуються ПВК «Вагнер».

«Пригожин хоче, аби його вважали більш актуальним і незамінним на полі бою ніж традиційні збройні сили рф», - сказав він.

Нагадаємо, за даними української розвідки, володимир путін доручив новому командувачу угрупуванням ворожих військ в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня.

При цьому, російські військові за добу 134 рази атакували Соледар на Донеччині. ЗСУ продовжать тримати оборону.

Також стало відомо, що Пригожин маніпулює «взяттям Соледару», щоб підняти свій авторитет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: