У Генштабі назвали наступну ціль росії у разі захоплення Донбасу

Читать на русском
Найближчим часом росіяни намагатимуться вийти на адміністративні кордони Донецької області, а потім можуть спробувати захопити лівобережну частину Запорізької області.
АрміяInfom

Якщо окупантам вдасться захопити всю територію Донецької області, то їхньою наступною метою може стати лівобережна частина Запорізької області.

Про це на брифінгу сказав заступник керівника Головного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Прогнозується, що найближчим часом противник намагатиметься вийти на адміністративні кордони Донецької області. А надалі може активізувати свої дії із захоплення лівобережної частини Запорізької області», – заявив Громов.

У Генштабі зазначили, що окупанти й надалі завдатимуть ракетно-авіаційних ударів для знищення критичної, насамперед енергетичної, інфраструктури України. Інтенсивність ударів залежатиме від можливості російського ВПК забезпечити армію високоточним озброєнням.

Головною метою росії, наголосив Громов, залишається захоплення всієї України. Не зумівши досягти стратегічних цілей у 2022 році, рф вирішила вести війну на виснаження. «Загалом режим путіна прагне виграти час, розраховуючи на виснаження української економіки та Сил оборони, зниження підтримки України», – додав він.

Нагадаємо, на думку ISW, володимир путін готує росію до затяжної, винажливої війни проти України.

Інші експерти також зазначають, що путін більше не намагається захистити росіян від поганих новин із фронту.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, наступні два-три місяці будуть складними та вирішальними у війні з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: