Зеленський: Битва за Бахмут та Соледар триває

Читать на русском
Битва за Бахмут та Соледар триває, українські військові виконують завдання на фронті та тримають оборону проти полчищ російських терористів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Битва за Бахмут та Соледар на Донбасі триває. Бахмут тримає оборону, російським терористам так і не вдалося взяти під повний контроль Соледар - попри те, що вони зосередили там колосальні сили.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні 13 січня.

Жорстокі та безжальні бої: десантники показали фото із СоледараБої в Соледарі на Донбасі були жорстокими та безжальними, а зараз вони тривають на околицях міста.

«Важка битва за Донбас триває, битва за Бахмут і Соледар, за Кремінну, за інші міста і села сходу нашої країни... Хоч ворог і зосередив найбільші свої сили саме на цьому напрямку, наші воїни – Збройні Сили України, всі сили оборони та безпеки – захищають державу» - зазначив він.

Зеленський заявив, що дякує всім солдатам, офіцерам, сержантам усіх підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання на фронті. Також він зазначив, що під Соледаром діють бійці спецпідрозділу «Кракен», а під Бахмутом - Інтернаціональний Легіон і спецпідрозділ «Шаман».

«324 дні повномасштабної війни, а як все змінилося для росії... Вони там вже гризуться між собою за те, кому приписати якесь тактичне просування. Це чіткий сигнал невдачі для ворога. І це ще один стимул нам усім, щоб більше тиснути на окупанта і щоб завдавати ворогові великих витрат. Спасибі всім, хто це забезпечує як на передовій, так і на всіх інших наших фронтах» - додав він.

Раніше в Офісі президента розповіли, що зараз ситуація в Соледарі залишається складною, але жодна зі сторін місто не контролює.

За даними Міністерства оборони, в Соледарі Донецької області в ніч на 13 січня тривали бої. Збройні Сили України намагаються утримати оборону. Водночас західні аналітики вважають, що російські війська ще 11 січня, ймовірно, захопили Соледар - але ця перемога є невеликою і не означає неминуче оточення Бахмута окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: