Пригожин маніпулює «взяттям Соледару», щоб підняти свій авторитет – ISW

Читать на русском
Засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин маніпулює на темі взяття Соледару, щоб підняти свій авторитет та відрізнити своїх військових від інших окупантів.
Getty Images

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин маніпулює на темі взяття Соледару, щоб підняти свій авторитет та відрізнити своїх військових від інших окупантів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Відомо, що 14 січня Пригожин опублікував кадри, які, за його словами, були зняті в Соледарі, пропагуючи роль «Вагнера» у боях за місто. Він вихваляв можливості найманців порівняно зі звичайними російськими військовими.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

«Він заявив, що група Вагнера досягла успіху завдяки своєму багатому досвіду, своїй незалежності, своїй ефективній військовій техніці та найкращій системі управління», – йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що такі дії направлені на те, щоб відрізнити ПВК «Вагнера» від інших російських окупантів, та посилити свій політичний авторитет.

Нагадаємо, тривають тяжкі бої за Соледар як у самому місті, так і на його околицях. Українські військові контролюють ситуацію попри намагання окупантів просунутись декількома напрямками.

Також повідомляли, що російські війська, втягнувшись в бої за Соледар, виявили себе в неприємному становищі, оскільки він виявився вкрай незручним для них в плані міських боїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: