Українські військові відбили 14 атак росіян на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
У суботу, 14 січня, українські військові відбили 14 атак росіян на позиціях у Луганській та Донецькій областях.

У суботу, 14 січня, українські військові відбили 14 атак росіян на позиціях у Луганській та Донецькій областях.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Макіївка та Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Спірне, Білогорівка, Сіль, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Майорськ та Мар'їн.

Росіяни не залишають наміру повністю захопити Донецьку область, зосереджують основні зусилля на наступальних діях на Бахмутському напрямку. Також ведуть наступ на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, а на Куп'янському намагаються покращити тактичне становище.

Минулої доби противник завдав 3 авіаційних і 57 ракетних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі.

Для завдання ракетних ударів по столиці та іншим населеним пунктам України ворог застосував зенітні керовані ракети С-300/С-400. Також здійснив 41 пуск крилатих ракет повітряного та морського базування та керованих авіаційних ракет, які є високоточною зброєю. 26 ракет знищили наші захисники.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Мінометні та артилерійські обстріли зазнали районів населених пунктів Вовківка та Кондратівка Сумської області та Ветеринарне, Стариця, Огурцове, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Стрілка, Тернова, Чавунівка, Домашнє та Тополі на Харківщині.

На Куп'янському напрямку обстріляно райони населених пунктів Дворічне, Західне, Сіньківка, Орлянка, Котлярівка, Берестове та Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка у Луганській області.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив потрапили Макіївка, Майданчик, Невське, Кремінна, Діброва та Краснопопівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневоого ураження зазнали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Парасковіївка, Бахмут, Веселе, Дружба та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв із танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Георгіївка, Мар'їнка, Бердичі, Водяне та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку були обстріляні Вугледар, Пречистівка, Золота Нива та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Степове та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали Херсон та Антонівка Херсонської області та Дмитрівка Миколаївської області. Є постраждалі серед мирних жителів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 2 пункти управління, 9 районів зосередження живої сили та військової техніки, склад боєприпасів, а також станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Раніше у ЗСУ підтвердили, що по будинку в Дніпрі влучила саме російська ракета Х-22.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: