ЗСУ відбили атаки в районах понад 20 населених пунктів, зокрема Соледара та Бахмута – Генштаб

Читать на русском
Росіяни продовжують вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На півночі не виявлено ознак наступальних угруповань супротивника.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах понад 20 населених пунктів, зокрема: Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, , Краснополівка, Сіль, Соледар, Білогорівка, Бахмут, Північне, Кам’янка, Водяне, Невельське, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що росіяни не полишають своїх намірів захопити повністю Донецьку область – ведуть наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Росія готується перехопити ініціативу у війні у наступні півроку: в ISW назвали можливі сценаріїКремль у найближчі шість місяців готується провести рішучі стратегічні дії, аби повернути собі ініціативу у війні проти України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів з танків, мінометів, артилерії зазнали районів понад 15 населених пунктів.

Райони десятків населених пунктів обстріляні також на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили пункт управління, 11 районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів ворога.

«На тимчасово зайнятих територіях, у населених пунктах Заводівка, Горностаївка та Каїри Херсонської області, окупанти зупинили трансляцію всіх українських телеканалів, транслюється лише російське телебачення», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, за даними розвідки, володимир путін доручив новому командувачу угрупуванням ворожих військ в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня.

Раніше путін, коментуючи вторгнення в Україну, заявив, що «динаміка розвитку подій є позитивною».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: