У рф поліція затримала чотирьох осіб біля пам'ятника Лесі Українки: що відомо

Читать на русском
Згідно з даними очевидця, поліцейські затримали двох осіб, які клали квіти біля пам'ятника, а двоє інших лише перебували поблизу.
фото: Sota

У столиці країни-агресора поліцейські затримали чотирьох осіб біля пам'ятника Лесі Українки, який нині став стихійним меморіалом в пам'ять про жертв ракетного удару в Дніпрі.

Про це повідомляє Телеграм-канал ОВД-Инфо, з посиланням на слова очевидця.

У вівторок, 17 січня, жителі Москви продовжили нести квіти й іграшки до імпровізованого меморіалу на згадку про жертви російської атаки в Дніпрі.

В РНБО назвали головні фейки, якими росіяни виправдовуються за трагедію в ДніпріКремль виправдовується за вбивства людей в Дніпрі та намагається зняти з себе відповідальність, вигадуючи фейки.

Серед букетів біля підніжжя пам'ятника Лесі Українці на Українському бульварі можна побачити жовті квіти, перев'язані синьою стрічкою. Також хтось залишив аркуш паперу з надрукованими словами «Зло не останется безнаказанным».

Однак, як повідомив очевидець подій Олександр Ейхман, столичні поліцейські затримали двох осіб, які клали квіти, а двоє інших лише перебували поблизу. Усі четверо зрештою опинилися в поліцейській машині.

При цьому, серед затриманих є жінка, яка прийшла покласти квіти разом зі своїм собакою. Силовики витіснили жінку в машину, а собаку залишили на вулиці.

Згідно зі словами очевидця, поліцію викликали активісти руху SERB, які раніше приїхали до меморіалу.

Імена затриманих невідомі.

Нагадаємо, що 14 січня цілеспрямованим ракетним ударом окупанти зруйнували частину багатоповерхового будинку у Дніпрі. За даними Повітряних Сил ЗСУ, Росія вдарила по будинку важкої ракетою Х-22, призначеної для знищення авіаносних груп у морі. Станом на вечір, 17 січня, відомо про 45 жертв.

За попередніми оцінками, внаслідок удару російських окупантів по Дніпру загиблих буде більш ніж 50 людей.

СБУ вже встановила особи російських військових, причетних до ракетного удару.

При цьому в кремлі назвали «брехнею» удар армії росії по житловому будинку в Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: