Розбір завалів триває: Зеленський розповів про ситуацію в Дніпрі

Читать на русском
За словами президента, всього надійшло 47 повідомлень про зниклих безвісти після теракту росіян, доля 22 з них вже з'ясована
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Станом на вечір 16 січня триває розбір завалів на місці російського ракетного теракту в Дніпрі. 39 осіб вдалося врятувати, серед них - шестеро дітей, 40 осіб загинуло, в тому числі три дитини.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 16 січня.

«Досі в Дніпрі триває розбір завалів будинку, який був зруйнований російською ракетою. Я дякую всім, хто здійснює цю рятувальну операцію! Кожному працівнику ДСНС та поліції, кожному лікарю, кожному волонтеру! Всім, хто залучений!»- сказав він.

У США прокоментували нові російські теракти проти України: обіцяють більше систем ППОСША будуть й надалі надавати Україні все, що необхідно їй для самооборони проти російських агресорів, діючи в кооперації з союзниками та партнерами

За словами президента, всього надійшло 47 повідомлень про зниклих безвісти після теракту росіян, доля 22 з них вже з'ясована. Служба безпеки України вже працює над повним встановленням інформації щодо російських терористів, причетних до цієї атаки.

«Ніякого сумніву немає: кожен, хто винен у цьому воєнному злочині, буде встановлений, притягнутий до відповідальності. Цей удар по Дніпру, як і інші подібні удари, підпадає, зокрема, під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. І ми використовуємо всі доступні можливості - як національні, так і міжнародні, – щоб всі російські вбивці, щоб кожен, хто віддає і виконує накази про ракетний терор проти наших людей, отримали законні вироки. І щоб вони відбули покарання. Це принципове завдання для України та для наших партнерів. Я дякую кожному, хто підтримує нашу державу на шляху до справедливості» - пообіцяв Зеленський.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 327-го дня війниОфіс Президента України

Нагадаємо, 14 січня під час масованої атаки росіяни цілеспрямованим ракетним ударом зруйнували частину багатоповерхового будинку в Дніпрі. За даними Повітряних Сил ЗСУ, окупанти вдарили по будинку важкою ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі.

За даними на вечір 16 січня, в результаті ракетного удару росіян по житловій багатоповерхівці в Дніпрі загинули 40 осіб, троє з яких – діти.

У кремлі тим часом продовжують цинічно брехати, що не б'ють по житлових будинках - прессекретар російського диктатора володимира путіна Дмитро Пєсков заявив про те, що росія нібито не била по житловому будинку в Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: