Чергова брехня: у кремлі прокоментували ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі

Читать на русском
У кремлі прокоментували ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі. Пєсков вкотре збрехав, що росія нібито не б'є по житловій та соціальній інфраструктурі.
Фото: Telegram/Валентин Резніченко

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков прокоментував ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі, внаслідок якого загинули десятки мирних українців.

Як він заявив на брифінгу, росія нібито не б'є по житловій та соціальній інфраструктурі.

В РНБО назвали головні фейки, якими росіяни виправдовуються за трагедію в ДніпріКремль виправдовується за вбивства людей в Дніпрі та намагається зняти з себе відповідальність, вигадуючи фейки.

«Російські збройні сили не завдають ударів по житлових будинках чи об'єктах соціальної інфраструктури. Удари завдаються по військових цілях, очевидних чи замаскованих. Ви самі бачили висновок деяких представників української сторони, де йшлося про те, що ця трагедія стала наслідком дії контрракети та протиповітряної оборони», – цитують Пєскова російські ЗМІ.

Нагадаємо, 14 січня росія завдала масованого ракетного удару по всій території України. Сили ППО знищили 25 із 38 ракет різних типів.

Зокрема, цілеспрямованим ракетним ударом окупанти зруйнували частину багатоповерхового будинку у Дніпрі. За даними Повітряних Сил ЗСУ, рф вдарила по будинку важкою ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі.

Наразі відомо про 36 загиблих у Дніпрі, цифра постійно збільшується.

Наприкінці листопада міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив статистику ракетних ударів росії по Україні. Виявилось, що 97% російських цілей – цивільні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: