Кулеба анонсував нову військову допомогу від Польщі: дещо важливіше, ніж танки

Читать на русском
Кулеба нагадав, що на сьогодні з усього спектру озброєнь, які потрібні Україні, є три теми, за якими досі немає особливого просування
Дмитро КулебаEPA-EFE

Україна отримає від Польщі зброю, яка набагато важливіша, ніж ті, що знаходяться на слуху основні бойові танки Leopard. Польська влада вже прийняла рішення з цього питання.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході інтерв'ю журналісту Вадиму Карпюку. Уривок опубліковано в Instagram міністра.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Кулеба пообіцяв, що вже найближчими тижнями з'являться відповідні новини.

«При тому, що всі зосередилися на танках, я хочу відзначити Польщу. Те, що вирішив уряд Польщі, і з'являться в січні ці новини ще з питання поставок зброї в Україну, і танків зокрема. Це ще більш важливо, ніж Leopard» - сказав він.

Кулеба нагадав, що на сьогодні з усього спектру озброєнь, які потрібні Україні, є три теми, за якими досі немає особливого просування - це західні танки, західні бойові літаки та ракети дальнього радіуса дії. Про яке озброєння від Польщі йдеться конкретно - Кулеба не уточнив.

Раніше Кулеба розповів, що Україна планує отримати від західних країн основні бойові танки Leopard у кількості, достатній для формування нової окремої бронетанкової бригади. Зокрема, та ж Польща в рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: