Прикордонники розповіли, скільки літаків та гелікоптерів перекинула рф в Білорусь

Читать на русском
Нині у Білорусі перебуває близько 50 одиниць авіаційної техніки рф. Літаки та гелікоптери країни-терориста зосереджені на двох аеродромах – Мачулищі та Барановичі.

Нині у Білорусі перебуває близько 50 одиниць авіаційної техніки рф. Літаки та гелікоптери країни-терориста зосереджені на двох аеродромах – Мачулищі та Барановичі.

Про це повідомив під час телемарафону голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

«Вчора були переміщені з території росії з аеродромів Воронежа та Курська вісім одиниць літаків – це шість бомбардувальників Су-34 і два багатоцільові винищувачі Су-30 СМ. Загальна кількість російських танків і вертольотів на території Білорусі зараз становить близько 50, і вони зосереджені здебільшого на двох аеродромах: один у Мінській області – це аеродром Мачуліщі, і один у Брестській області – це аеродром Барановичі», - повідомив Дейнеко.

Він зазначив, що Україна постійно стежить за обстановкою у РБ, особливо за збільшенням авіаційної компоненти.

Крім того, голова ДПСУ нагадав, що сьогодні розпочалися так звані спільні російсько-білоруські навчання, проте жодних заходів у рамках цих навчань сьогодні не відбулося, повідомив Дейнеко.

«Щодо навчань, які анонсувалися у період з 16 по 31 січня, то можемо сказати, що сьогодні жодних заходів у рамках цих навчань не відбулося. Так було переміщене деяке майно трьома літаками Ан, але воно не критично. Це просто літаки постачання», – поінформував Дейнеко.

16 січня росія та Білорусь розпочали спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів. Вони продовжаться до 1 лютого.

Нагадаємо, у ЗСУ запевнили, що українські військові готові до чергових навчань, які розпочалися в Білорусі спільно з росією, і реагуватимуть у разі можливої загрози.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: