«Під пильним наглядом»: у ЗСУ прокоментували авіаційні навчання в Білорусі

Читать на русском
Українські військові готові до чергових навчань, які розпочалися у Білорусі спільно з росією, заявив спікер ЗСУ.

Українські військові готові до чергових навчань, які розпочалися у Білорусі спільно з росією, і реагуватимуть у разі можливої загрози.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у понеділок, 16 січня.

У разі збільшення загрози з Білорусі ЗСУ задіє резерви – НаєвНа випадок збільшення загрози з боку Білорусі у Збройних сил України є військові частини у резерві, які будуть відразу задіяні.

«Ми спостерігатимемо за цими навчаннями. Аеродроми, які противник використовує на території Білорусі, під пильним наглядом наших розвідок. Тому реагуватимемо відразу, якщо будуть якісь загрози. Зараз особливих ознак загрози немає, говорити про якесь величезне угруповання не можна», – зазначив Ігнат.

Він також прокоментував перекидання росією восьми винищувачів до Білорусі та чотирьох транспортних літаків.

«Запланували вони навчання, то мабуть, якась мета у них є. Можливо, перегрупування військ, перекидання ще якихось додаткових сил. А може, навпаки – перекинуть на східний напрямок. Вони вже тягали і комплекси С-300 і бронетехніку кілька місяців тому», – сказав Ігнат.

При цьому, за його словами, дістатись Києва раптово ворогові точно не вдасться, і навіть «долетіти до кордону».

Нагадаємо, в Білорусі 16 січня стартували спільні з рф льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил, що входять до складу «регіонального угруповання військ».

У британській розвідці вважають, що нове розгортання російських літаків у Білорусі не стане кроком до наступальних операцій проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: