У Білорусі стартували спільні з рф навчання авіації

Читать на русском
Стартували авіаційні навчання рф та Білорусі. Країни зібралися відпрацьовувати, зокрема, ведення повітряної розвідки, патрулювання вздовж кордону та висадку тактичного повітряного десанту.
Ілюстративне фотоРИА Новости

Росія та Білорусь розпочали спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів. Вони продовжаться до 1 лютого.

Про це повідомляє міністерство оборони Білорусі.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

«Від російської сторони у заході бере участь військове формування повітряно-космічних сил. Головна мета навчання – підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань», – заявили у міноборони Білорусі.

Під час навчання Білорусь та росія, за офіційною інформацією, збираються відпрацювати: ведення повітряної розвідки, спільне патрулювання повітряного простору вздовж кордону, авіаційну підтримку угруповання військ, висадку тактичного повітряного десанту, доставку вантажів та евакуацію поранених.

Нагадаємо, на аеродроми Білорусі з 8 січня почала злітатися російська авіація для участі у спільних навчаннях.

У британській розвідці вважають, що нове розгортання російських літаків у Білорусі справді є підготовкою до навчань, а не до наступальних операцій проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: