Резніков назвав щоденні втрати України та росії на війні

Читать на русском
Резніков заявив, що щодня гинуть приблизно 500 чи 600 російських військових, тоді як Україна втрачає десяту частину цього.
pravda.com.ua

Російська армія втрачає щодня «приблизно 500 чи 600» військових, тоді як Україна втрачає десяту частину цього.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв'ю ВВС.

Інтерв'ю Резніков дав наступного дня після того, як росія змінила командувача окупаційних військ в Україні. За словами міністра, це стало результатом конфлікту між засновником ПВК «Вагнер» Пригожини та збройними силами рф.

У Єврокомісії назвали неточними дані про «100 тисяч загиблих» у ЗСУ: коментар Генштабу та ОПУУ Єврокомісії назвали помилковими дані, які сьогодні озвучила Урсула фон дер Ляйєн – про 100 тисяч загиблих українських військових.

Він також прокоментував ситуацію в Соледарі, сказавши, що вона «дуже складна», але «під контролем». Резніков розповів, що ПВК «Вагнера» «хвиля за хвилею» посилає своїх бойовиків в атаку, що призвело до великої кількості смертей.

Група, за словами Резнікова, «має надати якісь докази, щоб заявити, що вони кращі за регулярні збройні сили російської федерації».

Глава Міноборони також висловив упевненість у тому, що Україна отримає від західних країн «танки, бойові літаки чи реактивні літаки, а також далекобійне озброєння для ураження цілей 300 км». Резніков відкинув побоювання, що це може викликати реакцію росії у відповідь: «У мене в країні війна. Вони завдають ударів по моїх містах, лікарнях, дитячих садках, школах. Вони вбили багато мирних жителів, багато мирних жителів. Це армія ґвалтівників, убивць та мародерів. Який наступний рівень ескалації?».

Нагадаємо, за даними Михайла Подоляка, озвученими 1 грудня, втрати України під час повномасштабної війни становлять 10-13 тисяч військових.

Резніков раніше розповідав, що пік втрат Збройних сил України був у травні. Тоді армія втрачала до двохсот людей на день.

Росія станом на сьогоднішній день втратила 114 тисяч 130 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: