Пентагон підтримав рішення західних союзників про постачання танків Україні

Читать на русском
Представник Пентагону повідомив про продовження обговорень щодо передачі зброї західного зразка.

Сполучені Штати підтримують рішення союзників передати Україні західні танки.

Про це прес-секретар Пентагону, бригадний генерал ВПС Пет Райдер заявив на брифінгу.

Представник Пентагону повідомив про продовження обговорень щодо передачі зброї західного зразка.

«Коли йдеться або про танки, або про протиповітряну оборону, або про артилерію - все це ми продовжуємо ретельно обговорювати з нашими союзниками та партнерами. Як вам відомо, наступного тижня відбудеться засідання Контактної групи з питань України, і я чекаю, що там це теж обговорюватиметься», - зазначив він.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Як повідомляється, на питання про позицію Пентагону щодо постачання Україні танків Райдер зазначив, що в американському оборонному відомстві «абсолютно підтримують усі оборонні засоби, які можуть надати Україні наші міжнародні союзники та партнери, зокрема танки».

«Знову ж таки, в цей розрахунок входять здатність навчатися, їх підтримка в робочому стані. Це частина будь-якої дискусії незалежно від того, чи йдеться про США, чи наших партнерів. І ми підтримуємо надання Україні будь-яких засобів, які дадуть їй перевага на полі бою», - наголосив представник Пентагону.

Нагадаємо, що очільник Міноборони України Олексій Резніков обговорив зі своїм французьким колегою Себастьяном Лекорню рішення країни надати ЗСУ танки AMX-10 RC.

Напередодні стало відомо, що уряд Великої Британії планує надати Україні танки, щоб допомогти країні захиститись від російського вторгнення.

Зазначимо також, що Франція спільно з Польщею намагається переконати Німеччину розблокувати постачання Україні бойових танків Leopard 2 у рамках нової військової допомоги.

Анджей Дуда заявив, що Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: