Окупанти приховують правду від родичів загиблих у ПТУ Макіївки – ЗМІ

Читать на русском
Військове командування рф відмовляється оприлюднювати справжнє число вбитих російських солдат у Макіївці, а родичам окупантів «закривають роти».

Військове командування рф відмовляється оприлюднювати справжнє число вбитих російських солдат у Макіївці, а родичам окупантів «закривають роти».

Про це повідомляє «російська служба ВВС».

Як зазначає видання, багато родичів загиблих у Макіївці росіян відмовляються розмовляти із представниками ЗМІ.

Крейсер «Москва», Макіївка, Васильків: найбільші одномоментні втрати росіян під час війниДе росія зазнала найбільших одномоментних втрат за час війни – Макіївка, Білогорівка, потоплення крейсера Москва, збиття Іл-76 у Київській області.

«Ніхто нічого не розповість. Усім закривають роти. Усі хлопці в один голос говорять матерям, щоби не вірили тому, що говорять по ТБ. Я думаю, все тут зрозуміло і без особливого розуму. Шкода хлопців, які віддали життя за просто так. Матері страждають», - наводить BBC слова сестри одного з окупантів, що вижили.

При цьому ті люди, які погодилися розмовляти, розповіли, що точна кількість жертв серед військових у Макіївці залишається невідомою. Один із співрозмовників видання підкреслив, що дані про 89 загиблих, які наводить міноборони росії, не відповідають дійсності.

«Якщо посудити логічно, то їх там було 500-600 людей, 4 ракети туди влучили, будівля знесла під фундамент, явно що не 89 людей загинуло, а від 200», - додав він.

Водночас, родичі загиблих відмовляються вірити у версію про те, що удару по ПТУ було завдано через нібито «активне користування мобільними телефонами».

«Щоправда, вони всі російські сімки викинули ще в Ростові, поки їх везли до Макіївки, а потім їхній командир водив у спеціальне місце, де вони купували українські сімки. Зв'язувався він із нами по Telegram», - розповів співрозмовник видання.

Також «російська служба ВВС» зазначає, що російські правоохоронці зараз «активно працюють із телефонами загиблих», щоб створити докази для версії російського міноборони.

31 грудня ЗСУ завдали удару по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці. У будівлі, яка використовувалася як казарма, було вбито та поранено близько 700 російських окупантів.

У росії визнали загибель лише 89 осіб. Родичі військових кажуть, що списків загиблих і поранених у Макіївці немає, а мобілізованих, які вціліли, збиралися відправити в наступ.

8 січня в рф заявили, що нібито помстилися за удар по Макіївці і «знищили 600 українських бійців». У ЗСУ спростували ці заяви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: