У Соледарі під обстрілами перебувають цивільні, яких наразі неможливо евакуювати

Читать на русском
Немає достовірної інформації про дітей у Соледарі, але достеменно відомо про людей похилого віку. Вони живуть у підвалах, в укриттях, бо в місті немає жодної вцілілої будівлі.
Корреспондент.net

У Соледарі, де йдуть запеклі бої, наразі перебуває понад пів тисячі цивільних українців, серед яких в основному люди старші 50 років.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомляє в ефірі телемарафону.

Згідно зі словами Кириленка, всі люди, які мали бажання виїхати із Соледару до настання найбільш «гарячого» періоду, мали змогу це зробити: їх було забезпечено і транспортом, і виїздом за відпрацьованою схемою евакуації з подальшим переїздом або в середину області, або за її межі.

«Наразі у Соледарі знаходиться 523 людини. Деякі з них вирішили виїхати зараз, але це неможливо через інтенсивні бойові дії», - заявив Кириленко.

В ISW спростували заяви рф про захоплення Соледара та оточення БахмутаЗгідно зі словами аналітиків, контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським силам встановити контроль за критично важливими наземними комунікаціями ЗСУ до Бахмута.

Очільник області пояснив, що спрацьовує виключно людський фактор, і тепер багато хто змінив свою думку і бажає евакуюватись, але такої можливості немає.

«Допоки не буде можливості безпечно заїхати та виїхати з міста, евакуацію проводити не будуть», - запевнив Кириленко.

Він додав, що як керівник має не тільки максимально сприяти бажаючим виїхати, а й піклуватися про тих, хто буде вивозити людей, бо це дуже небезпечно, і жодна броньована техніка не може захистити від тих снарядів, якими ворог обстрілює місто.

Кириленко зазначає, що у нього немає достовірної інформації про дітей у Соледарі, але достеменно відомо про людей похилого віку. За його словами, вони живуть у підвалах, в укриттях, бо в місті немає жодної вцілілої будівлі.

«У них є запас харчування. Металеві печі, дрова. Все було накопичено до нового року із запасом. Влада займалася розподілом і запаси у місцевих у Соледарі є. Ми закривали очі, що у людей є старі запаси, та роздавали ще, бо розуміли що ситуація може погіршитись», - уточнив Кириленко.

Водночас, як зазначає речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко, Соледар щодоби зазнає значних обстрілів.

«Стосовно руйнувань - за інформацією, яка була за попередню добу, лише на одній околиці міста було пошкоджено 25 будинків, з них 4 будинки згоріли повністю, і7 будинків було просто розтрощено вщент», - заявила Ігнатченко.

Нагадаємо, 9 січня Маляр розповіла про те, що росіяни розпочали новий потужний штурм Соледара, йдуть жорстокі бої. Бійці ЗСУ продовжують тримати оборону Соледара на Донбасі, у лавах ворожих військ дуже багато втрат.

Нещодавно в ISW спростували заяви рф про захоплення Соледара та оточення Бахмута.

Добами раніше підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Раздолівка, Соледар, Бахмут на Донеччині.

Раніше ми повідомляли, що на Донеччині з 2 січня розпочнеться евакуація місцевих жителів. Через активні бойові дії потрібно, щоб якнайбільше людей залишили територію вже зараз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: