Росіяни розпочали новий потужний штурм Соледара, йдуть жорстокі бої – Маляр

Читать на русском
Окупанти масовано застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців. ЗСУ мужньо стоять на позиціях.
Getty Images

На Донеччині тривають бої біля Соледара. Російським військам не вдалося захопити місто, вони відступили, відновили втрати та розпочали новий, потужний штурм.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

Росіяни послабили наступ на Бахмут і переключилися на Соледар – WSJРосіяни вимушено послабили наступ на Бахмут та перекинули частину бронетехніки та артилерії на Соледар. Можливо, вони спробують промацати українську оборону та досягти якихось успіхів хоч би там.

«Після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновив втрати, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм», – написала вона.

Маляр додала, що війська рф задіяли велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів вагнерівців.

«Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців. Наші захисники мужньо боронять кожний метр рідної землі. Жорстокі бої тривають просто в ці хвилини», – розповіла заступник міністра.

Нагадаємо, 7 січня повідомлялося, що у Соледарі тривають важкі бої, але місто під контролем ЗСУ.

Добою раніше підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Раздолівка, Соледар, Бахмут на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: