У Соледарі тривають важкі бої, але місто під контролем ЗСУ – Череватий

Читать на русском
Місто Соледар, що на Донеччині, залишається під контролем Збройних сил України, попри фейкові заяви окупантів.
Укрінформ

Місто Соледар, що на Донеччині, залишається під контролем Збройних сил України, попри фейкові заяви окупантів.

Про це повідомив в етері національного телемарафону речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Російські пропагандисти стверджували, що Збройні сили України втратили контроль над Соледаром. Проте українське командування спростовує цю заяву. За словами Череватого, місто контролюють українські військові, хоч за нього тривають кровопролитні бої. Тільки сьогодні відбулося 76 обстрілів і 10 бойових зіткнень.

«Наші Збройні сили, командування роблять усе, щоб завдати ворогу максимальної шкоди в особовому складі та в техніці. І робити все для того, щоб вирівняти тактичні положення і діяти відповідно до того, як на цей час вимагає оперативна обстановка, щоб завдати ворогу шкоди та зберегти максимально свої сили», – зазначив речник.

Він також додав, що тактика росіян не змінилася, вони далі використовують особовий склад, який безперервно «накочується» на позиції українських захисників.

Нагадаємо, українські бійці станом на п'ятницю, 6 січня, мають успіх на ділянці фронту Сватове – Кремінна. Проте деокупація ускладнюється низкою чинників.

Британська розвідка вважає, що Кремінна може стати загрозою для окупантів на Бахмутському напрямку.

Також розповідали, що посійські військові можуть підірвати дамбу Сватівського водосховища на Луганщині, щоб сповільнити ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: