Результатом важкої й тривалої битви у Соледарі стане визволення всього нашого Донбасу – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 9 січня, 320-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 9 січня, провів засідання Ставки та заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ, командувачів і керівника розвідки. Головна увага – ситуація на Донеччині та Луганщині.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Він подякував всім нашим захисникам і захисницям за кожен крок уперед на інших напрямках на передовій, за поступове просування, яке є дуже обережним, прорахованим й саме тому – абсолютно надійним.

«Сьогодні на Ставці доповідали Головнокомандувач, командувачі, керівник розвідки... Ми інтегруємо в нашу систему оборони нові бойові засоби й техніку, які отримуємо від наших партнерів. Робимо все, щоб між домовленістю про додаткову підтримку та застосуванням цієї підтримки на полі бою було якнайменше часу», - зазначив Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Головна увага – ситуації на Донеччині та Луганщині – саме тих напрямках, які зараз найгарячіші. Бахмут і Соледар, Кремінна і Сватове, загальні перспективи на Донбасі на найближчі тижні. Битва за Донбас триває. І хоч окупанти зараз сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі, все одно результатом цієї важкої й тривалої битви стане звільнення всього нашого Донбасу.

  • Я дякую всім нашим воїнам, які захищають наш Бахмут і проявляють максимальну стійкість! Дякую всім бійцям у Соледарі, які витримують нові та ще жорсткіші штурми окупантів! Це надзвичайно важко – там майже не залишилося цілих стін... Завдяки стійкості наших воїнів там, у Соледарі, ми виграли для України додатковий час і додаткові сили.

  • За сьогодні я провів іще чотири етапи переговорів із партнерами – продовжуємо наш дипломатичний марафон, який почався ще минулого року з візиту до Вашингтона. Протягом цього дня – Премʼєр-міністр Чехії, Президентка Словенії, Премʼєр-міністр Португалії, Прем’єр-міністр Північної Македонії.

  • Російські удари по Херсону й Очакову, по містах Донеччини та Харківщини, постійний терор проти прикордонних громад Сумщини... Постійний терор проти наших людей на окупованій території...

  • Зустрівся сьогодні з виконавчим віцепрезидент Єврокомісії, який відповідає за Європейський зелений курс – за оновлення європейського енергетичного життя на основі сучасної «зеленої» енергетики. Саме таке оновлення є й нашою метою, причому безпековою метою. Сучасна й «зелена» енергетика для України, використання відновлюваних енергоджерел дозволить нам суттєво посилити нашу стійкість проти будь-яких агресивних амбіцій росії, спрямованих на нашу та європейську енергетику.

  • Готуємося також і до важливих подій у наших політичних відносинах із Європейським Союзом – до саміту Україна – ЄС, до подальшого інституційного зближення нашої держави, нашої державної системи та системи ЄС, а також до початку переговорів щодо членства. Це одне з найвагоміших наших завдань.

  • Підписав сьогодні ввечері укази про нагородження наших воїнів. Державними нагородами відзначені 573 бійці. З них 283 – посмертно.

Нагадаємо, що Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП.

Напередодні Зеленський заявив, що Україна в рамках оновлення енергетичної системи після війни прагнутиме стати хабом «зеленої» енергетики для ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: