ЗСУ відбили атаки росіян у районі Соледара та ще 12 населених пунктів на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступають на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках. ЗСУ відбили атаки в районі Соледара, Бахмута та ще 11 населених пунктів.
Defense Express

Українські військові відбили атаки російської армії в районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка Кузьміне Луганської області та Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Побєда Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Окупанти ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, на Куп'янському – намагаються покращити тактичне становище. У Генштабі зазначили, що вони зосередилися на захопленні Донецької області у межах адміністративного кордону, але успіху не мають.

Росіяни послабили наступ на Бахмут і переключилися на Соледар – WSJРосіяни вимушено послабили наступ на Бахмут та перекинули частину бронетехніки та артилерії на Соледар. Можливо, вони спробують промацати українську оборону та досягти якихось успіхів хоч би там.

За добу рф завдала 8 ракетних і 31 авіаційний удар, здійснила 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Запорізькому та Херсонському напрямках зафіксовано обстріли десятків населених пунктів із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

«Окупанти продовжують проводити заходи з мобілізації місцевого населення на тимчасово окупованих територіях України. Так, у Горлівці Донецької області 6 січня цього року, в ході чергового рейду мобілізовано до 30 осіб, 4 з них – з інвалідністю. Після 2 днів так званої підготовки на полігоні «Восточний» їх направили до однієї з військових частин російських окупаційних військ», – повідомили у Генштабі.

Росіяни продовжують зазнавати втрат: до лікарні у Новотроїцькому Херсонській області за перший тиждень року привезли близько 120 військових.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також збито два розвідувальні безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили пункт управління, п'ять районів зосередження живої сили та військової техніки супротивника та дві позиції зенітно-ракетних комплексів окупантів.

Нагадаємо, напередодні у Міністерстві оборони повідомили, що біля Соледара продовжуються жорстокі бої. Російським військам не вдалося захопити місто, вони відступили, відновили втрати та розпочали новий, потужний штурм.

Бої на Донбасі у вечірньому зверненні коментував президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: