Зеленський відповів на петицію щодо ексзаступника голови Верховного суду, який має громадянство рф

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо припинення громадянства колишнього судді Верховного Суду Богдана Львова.
Богдан Львов

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про припинення громадянства колишнього судді Верховного Суду Богдана Львова, який мав російський паспорт. Він доручив профільній комісії перевірити наявність підстав щодо припинення українського громадянства судді.

Відповідь оприлюднено на сайті ОПУ.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

«Мною дано доручення Комісії при Президентові України з питань громадянства вивчити порушене в електронній петиції питання, перевірити наявність підстав для припинення громадянства України Б.Львова та за результатами розгляду ухвалити відповідне рішення», – йдеться у відповіді президента.

Автор поданої петиції – Аліна Михайлова.

Нагадаємо, Богдана Львова обрали заступником голови нового Верховного Суду у 2017 році.

Журналісти програми «Схеми» дізналися, що Богдан Львов має російське громадянство. Розслідування вийшло 15 вересня 2022 року.

СБУ підтвердила наявність російського громадянства у Львова.

5 жовтня голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував Богдана Львова зі штату Верховного Суду.

Голова Верховного суду попросив СБУ перевірити всіх суддів на громадянство росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: