Лукашенко має намір позбавляти громадянства білорусів, які залишили країну

Читать на русском
Олександр Лукашенко хоче позбавляти громадянства білорусів, які залишили країну – йдеться про тих, хто «діяв на шкоду державі».

Олександр Лукашенко хоче позбавляти громадянства білорусів, які залишили країну – йдеться про тих, хто «діяв на шкоду державі».

Про це повідомляє Белта, з посиланням на виступ Лукашенка під час наради щодо змін до закону про громадянство.

«У рамках підготовленого законопроекту треба ще раз подивитися на тих, хто виїхав за кордон, чи діє на шкоду державі та народу, вчиняючи злочини. Чи гідні ці люди залишатися громадянами Білорусі, якщо вони втекли з рідної країни та фактично розірвали зв'язок із нею?», - зазначив Лукашенко.

«Завжди захоплювався Україною»: Лукашенко пояснив, навіщо вітав українців із Днем НезалежностіЛукашенко, який допомагає росії у війні проти України, сказав, що українці хороші та добрі люди, сусіди Білорусі, тому він вважав за потрібне привітати їх із Днем Незалежності.

Він також заявив, що слід обговорити вимоги до тих осіб, які одержали карту поляка або інші документи за кордоном, абсурдно кажучи про «іншу орієнтацію».

«Нам треба розібратися: або вони громадяни Білорусі, або вони просто заблукали, просто взяли цю карту нібито випадково, або в них інша «орієнтація». Думаю, органи внутрішніх справ та дипломатичної служби мають інші питання у сфері громадянства, які викликають стурбованість», - додав Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що в Україні «найближчим часом буде розв'язка».

Також нагадаємо, що Лукашенко пояснив, навіщо вітав українців з Днем Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: