«Вагнерівці» нарощують присутність у Сербії – Politico

Читать на русском
Уряд США стурбований тим, наскільки ПВК Вагнера втручається у внутрішню політику суверенних країн.
Фото: ua.news

Російська приватна військова компанія «Вагнера», яка бере активну участь у війні проти України, нарощує свою присутність у Сербії. Це викликає занепокоєння у США.

Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, що представники ПВК присутні в багатьох країнах світу. Мова йде про Сирію, Мадагаскар, Лівію та інші. Проте тепер «вагнерівці» посилюють свою активність у тих країнах, в яких США мають більше ділових та дипломатичних інтересів.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

Місяць тому представники ПВК відкрили у Сербії організацію під назвою російсько-сербський центр «Орли». Ця організація планує інформаційно протистояти «російським лібералам», які проживають у цій країні та займаються антиросійською діяльністю.

Як зазначає видання, присутність ПВК у Сербії видає зростальна напруженість на кордоні із Косово.

«Уряд США стурбований тим, наскільки ПВК Вагнера втручається у внутрішню політику суверенних країн, порушує права людини та грабує їх мінеральні багатства», – пояснив представник Білого дому.

При цьому, він додав, що США мають докази того, що жорстокі методи, які представники приватної військової компанії застосовують, лише погіршують ситуацію. Це створює можливості для екстремістів у країні.

Нагадаємо, що окупанти не лише мобілізують людей на тимчасово окупованих територіях, а й шукають людських ресурсів за кордоном, зокрема на Балканах.

В ГУР МОУ повідомляли про те, що російська ПВК Вагнера почала рекрутувати у свій резерв політичних ув'язнених із Чечні.

Раніше у США назвали основні цілі, через які «вагнерівці» намагаються захопити Бахмут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: