МЗС України закликало Сербію не дозволяти мовлення росЗМІ

Читать на русском
Уряд Сербії припускає можливість розглянути надання дозволу на мовлення російській медіа-компанії Russia Today.
babel.ua

Міністерство закордонних справ України закликає владу Сербії не ухвалювати рішення щодо дозволу на мовлення в країні пропагандистського телеканалу агресора Russia Today.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка на Facebook-сторінці.

Сьогодні, 14 листопада, іноземні ЗМІ поширили інформацію, що уряд Сербії припускає можливість розглянути надання дозволу на мовлення російській медіа-компанії Russia Today.

МЗС України закликало уряд Сербії не ухвалювати таке рішення, оскільки надання дозволу на мовлення цій пропагандистській компанії рф не відповідатиме курсу Сербії як країни, що прагне здобути членство в ЄС.

«Сербський уряд також має розуміти, що в будь-який момент RT може почати розхитувати ситуацію в самій Сербії», - застеріг речник МЗС.

Він нагадав, що в ефірах RT регулярно виправдовується агресія проти України та лунають заклики до геноциду українців.

«RT не має нічого спільного зі свободою слова та журналістикою. Пропаганда та дезінформація, які поширює цей канал, не підуть на користь сербському суспільству. Закликаємо Белград не ухвалювати таке рішення», - заявив Ніколенко.

Нагадаємо, що у Німеччини закликали Сербію визначитися з курсом – вступ до Євросоюзу або продовження зближення з росією.

Напередодні стало відомо, скільки співробітників медіа загинули з початку вторгнення рф.

Також нагадаємо, що головній редакторці прокремлівського телеканалу RT Маргариті Симоньян заборонили в'їзд до Вірменії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: