Справа ексголови ДПСУ: директору компанії-забудовниці продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП і продовжив строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 27 лютого строк дії решти обов'язків, покладених на директора ТОВ «Вестбудінвест» Олексія Романенка, якого НАБУ і САП разом із колишнім головою Державної прикордонної служби Петром Цигикалом підозрюють у зловживаннях на 10,68 млн грн.

Таке рішення 27 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на (Олексія Романенка – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 364 КК України, у кримінальному провадженні №52022000000000411 від 09 грудня 2022 року - задовольнити частково. Термін дії обов'язків визначити до 27 лютого 2023 року, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Суд зняв електронний браслет з Романенка через постійні відключення світла та GPS зв'язку. Водночас підозрюваний і надалі зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про кожне відлучення з Львівської і Київської областей та про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше ВАКС визначив заставу ексголові Держприкордонслужби Петру Цигикалу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Держприкордонслужби Цигикалу, експосадовцю ДПСУ та директору приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова по вул. Володимира Великого, 10 в ЖК «Америка» для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, в Сокільниках ЖК «Компаньйон», загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: